24/01/2015

Salt, el nou Montigalà o Baricentro de les comarques gironines

És trist comprovar com la majoria de grups polítics a l’Ajuntament de Salt, amb l’aprovació de la nova trama urbana, han apostat per un model de desenvolupament voraç i salvatge, sense voler reconèixer que fins ara s’ha demostrat incapaç de solucionar cap dels problemes ni reptes que tenim per endavant. L’Espai Gironès havia de ser l’equipament dinamitzador de l’economia saltenca. Passats nou anys, estem pitjor que quan s’hi va instal·lar: el comerç local arrasat, els carrers buidats, la pobresa cronificada, recursos dilapidats, un urbanisme insuportable... Fins i tot l’empresa sent vergonya de ser de Salt, i clama, com una expiació, “Sóc com tu, sóc de Girona”.

És legítim i comprensible que tothom pensi que la ja famosa “futura” instal·lació de l’IKEA a Salt serà el nou revulsiu que crearà els tan promesos llocs de treball. Com els borratxos a una farola, molts polítics saltencs s’aferren a aquesta idea per justificar un nou cop de porta al canvi en el model comercial i urbanístic de la vila. IPS creu, vista la història i preveient el futur, que IKEA, o qui sigui que s’instal·li , aportarà més del mateix del que ja tenim: la liquidació de territori, la monoespecialització comercial, la dependència de grans empreses, la vulgarització de l’economia, l’empobriment dels treball, la pèrdua total d’identitat. Alguns veuen progrés en convertir Salt en Montigalà o en el nou Baricentro de les comarques gironines; IPS hi veu l’error que esfondra qualsevol esperança de revertir el futur de Salt. Aquest grup està a anys llum d’aquesta estratègia de dilapidació per insostenible, per fal·laç i per injusta.

Transformar el sòl industrial del municipi en comercial va ser un error que porta encadenada aquesta cursa hilarant per apropiar-se de nous centres comercials. Haguérem apostat per atraure a Salt indústria de valor afegit, per mesurar el desenvolupament a llarg termini, per donar-ho tot pel comerç de barri i proximitat, per harmonitzar les places i carrers, per fer poble.

Un cop més, sentim decepció i ràbia en veure com, de nou, s’equivoquen amb aquest plantejament en perjudici del Salt del futur... no tant llunyà.

Alfons Garrido
Independents per Salt

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: