• [Aj ruz GRAN.]

11/12/2014

Independents per Salt presenta una moció en defensa dels drets laborals dels treballadors d’A.J. RUZ, SL

L’empresa és la que gestiona la deixalleria de Salt i els seus treballadors fa més de 50 dies que estan en vaga indefinida arrel dels abusos reiterats per part dels empresaris i els seus familiars, amb jornades de fins a 68 hores setmanals, pèssimes condicions en la protecció de la seva salut i per l’acomiadament d’un dels treballadors.

El grup municipal d’Independents per Salt a l’Ajuntament, presenta per al pròxim ple municipal previst per al dilluns 15 de desembre, una moció de suport als treballadors d’A.J. Ruz, empresa que presta els serveis de deixalleria i de recollida selectiva i viària per a diversos ajuntaments i entitats municipals de les comarques gironines, entre elles el poble de Salt i el Consell Comarcal del Gironès.

Els treballadors i treballadores estan en vaga indefinida des del passat 17 d’octubre, per reclamar la reincorporació d’un treballador acomiadat 48 hores abans d’unes eleccions sindicals. I la vaga, a més a més, serveix per reclamar la intervenció de la Generalitat i la resta d’institucions implicades, en el que consideren una situació laboral “vexatòria i inhumana”.

Porten 55 dies denunciant multitud d’irregularitats en els drets laborals més bàsics, com el disposar dels equips de protecció individual adequats per a la seva feina o realitzar un horari laboral que no els obligui a treballar fins a 68 hores setmanals entre d’altres. En la majoria dels casos també amb salaris inferiors als mil euros.

A més de tots els incompliments en matèria de drets laborals, s’hi afegeixen irregularitats en la gestió dels residus on suposadament s’estarien carregant despeses de recollida de deixalles d’empreses privades a càrrec dels ajuntaments i consells comarcals amb els quals treballen. La qüestió s’explica també pel fet que els  ajuntaments de Santa Coloma de Farners i La Cellera de Ter, que han recuperat la gestió després de tenir-la concertada a l’empresa A.J. Ruz,SL, s’han trobat que els han disminuït el volum de residus sense una explicació aparent.

 

Per tot això, IPS demanarà al ple de l’Ajuntament de Salt, que doni suport a la moció per donar suport als treballadors en vaga, demanar que el Consell Comarcal col·labori activament amb l’actuació de la inspecció laboral i investigui les denúncies formulades pels treballadors i treballadores, per replantejar-se també les concessions i contractes vigents amb l’empresa.

 

11 de desembre de 2014
INDEPENDENTS PER SALT

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: