• [9n tant si com no GRAN.]

23/09/2014

MOMENT CRUCIAL

El “consens” autonomista, els pactes, renúncies i sistema de partits de la transició espanyola s’ha acabat. La sentència del TC sobre l’Estatut, anys d’atacs al minso autogovern català i una conjuntura social i econòmica d’empobriment de la majoria de la població, amb retallades i progressiu desmantellament dels serveis públics i dels drets bàsics han mogut l’escenari polític. I a Catalunya aquest canvi ha reflectit el conflicte nacional latent amb la demanda d’una ruptura democràtica amb l’Estat Espanyol: la independència. És per tant, una oportunitat per a l’alliberament nacional del nostre poble i també per a construir un país nou que deixi enrere el sistema de desigualtats, de corrupció, de depredació del territori, de l’economia especulativa. És el moment per iniciar un procés constituent per a fer un nou país al servei de la majoria, a nivell de model de desenvolupament, de drets de les persones, de serveis públics, de democràcia, etc. És el moment de construir la República Catalana.

I en aquest procés el protagonista és i ha estat el poble organitzat. Un fet que ha agafat a contrapeu la majoria de partits polítics, alguns dels quals encara estan pensant com s’hi adapten, esperant que la gent se’n cansi i se’n torni a casa o intentant reconduir les demandes populars cap a les seves posicions perquè res de substancial canviï.

Davant tenim l’Estat, que no només no ha pres nota de la situació sinó que continua aplicant una agenda antisocial, recentralitzadora , homogeneïtzadora i que no dubta a utilitzar l’amenaça i la negació del poble català com a subjecte polític per a decidir el seu propi futur.

Sens dubte les multitudinàries mobilitzacions populars dels darrers anys han mogut també la política institucional. De la diada de 2012 en van sortir unes eleccions anticipades on el tema central era una consulta d’autodeterminació. La perseverança en les mobilitzacions i els acords per a la consulta ens han dotat d’una data i una pregunta. Ara és l’hora per tant d’exercir els nostres drets. Uns drets que l’Estat ens negarà, ja ho sabíem. Ara és l’hora d’obeir el poble català encara que això suposi desobeir les negacions de l’Estat. Exigim per tant, als representants polítics, que estiguin a l’alçada del que el poble reclama i posin les urnes el dia 9 de novembre. No acceptarem pactes de despatxos, no acceptarem res que no sigui poder votar el futur que vulguem. L’alternativa no existeix. Esperar que l’Estat Espanyol ens doni permís és negar-nos el dret a decidir.

9-N: REFERÈNDUM
TANT SI VOLEN COM SI NO VOLEN.

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: