• [Cartell avortament GRAN.]

07/03/2014

8 de març de 2014

El dia 8 de març no només és un dia internacionalment reconegut com el dia de la dona, sinó que gràcies als esforços fets per milions de dones a tot el món, és un dia per recordar a la societat sencera que les dones constituïm la meitat de la població d’aquest món i que la nostra contribució a la convivència entre homes i dones, a la defensa de la democràcia i dels drets humans i les nostres crides a la pau i a la tolerància, no poden caure a l’oblit.

Les dones del segle passat vàren lluitar per fer-se sentir i per fer realitat els seus desitjos d’un món millor i d’una societat més justa. Nosaltres ara, les dones d’aquest segle, tenim el dret i l’obligació de no callar davant la injustícia i de rebel•lar-nos davant l’atropellament dels drets aconseguits a base de tanta lluita i esforç.

Els canvis legislatius impulsats pel Partit Popular des de la seva majoria absoluta al govern de l’Estat espanyol, sobre el dret a l’avortament, ens traslladen, a través del túnel del temps als anys en què les dones o no podien avortar o s’hi jugaven la vida fent-ho.

Una llei que impedeix a les dones avortar és una llei que les obliga a ser mares, és lícit obligar per llei a algú a ser mare contra la seva voluntat?.

És lícit legislar fent servir un llenguatge manipulador que parla de mares i fills quan en realitat són dones embarassades i fetus, atorgant a la dona la categoria de mare perquè així se la culpabilitza de no voler el seu fill?.

Si el govern del Partit Popular està tant decidit a protegir les dones i les seves filles i fills, per què no protegeix més les dones embarassades que volen ser mares i que algunes vegades avorten contra la seva voluntat a causa de les males condicions dels seus llocs de treball o pels maltractaments de la seva parella?. O simplement per què no protegeix eficaçment l’exercici voluntari del dret de ser mare que moltes dones no poden exercir a causa de la crisi econòmica, de la pobresa, de problemes laborals...

Passa que als masclistes i al partit que ens governa no els agrada una llei que no obliga a ningú a avortar, sinò que només dóna la llibertat d’escollir. Va contra la seva religió això de donar llibertat, volen les dones sota el seu control al més pur estil retrògade de les polítiques socials immobilistes i anti progressistes.

DONES!!! El dia 8 de març no és només un dia per a reivindicar el nostre dret d’igualtat (que també), sinó per lluitar per la justícia social que cada vegada tenim més i més amenaçada, per sumar esforços cap a un desenvolupament sostenible i raonable que lluny de prosperar actualment està reculant, per aconseguir la pau que mirant el mapa del món fa basarda de veure com tenim territoris amb grans conflictes on impera el caos que fa impossible viure i conviure, i per lluitar per una vida plena, lliure, democràtica i justa.

8 de març de 2014

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: