• [Post42 GRAN.]

17/10/2013

El #BlocSalt i la Dignitat

Article escrit per Ferran Burch al seu blog (ferranburch.wordpress.com), abans de conèixer la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

Avui dimecres 16 d’octubre es dóna el tret de sortida per al desallotjament del bloc ocupat per la PAH Girona al poble de Salt. L’anomenat #BlocSalt a les xarxes s’ha convertit en la icona de la reivindicació en matèria d’habitatge més enllà del nostre poble.

Aquesta reivindicació, que s’ha donat en altres pobles i ciutats de Catalunya, ha topat amb un inconvenient important a Salt, la nul·la voluntat d’un equip de govern per trobar una solució al problema de l’habitatge al municipi. Sempre escudats en estúpides excuses intentant menystenir i desqualificar les accions i actituds de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, s’han demostrat incompetents per establir un diàleg i prendre el compromís d’avançar en la millora de la situació de l’habitatge social.

Salt, un dels pobles més afectats per l’actual “crisi”, amb multitud de situacions d’emergència social, té una política d’habitatge més que qüestionable. En un dels pobles on més desnonaments es registren (tant per hipoteques com per lloguers) resulta que cada vegada s’adjudiquen menys vivendes de lloguer social.

Aquest bloc, representa una gran mancança en política social i per molt que s’aconsegueixi desallotjar en els pròxims dies, si no canvien les polítiques que s’han dut a terme fins a dia d’avui, seguiran existint #BlocSalt per tot arreu.

Per dignitat, començaria a ser hora que els nostres governants entenguessin què significa el “Dret a l’Habitatge”, perquè quan la llei és profundament injusta, és absolutament legítim desobeir-la.


setze d’octubre de 2013
Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: