• [Aigua fonts GRAN.]

19/07/2013

CAMPANYA D’IPS PER RECUPERAR L’AIGUA A LES FONTS PÚBLIQUES

S’han publicat articles i s’han fet diverses intervencions al ple de l’Ajuntament de Salt en forma de precs i preguntes. A hores d’ara no s’ha avançat ni un mil•límetre i les fonts públiques de Salt, que en el mandat de l’anterior govern es van tancar, continuen sense aigua.

Ni els nens i nenes que juguen en els parcs públics ni les persones adultes no poden ni tant sols hidratar-se en aquests dies d’estiu en que la calor s’intensifica. Es va justificar per la sequera, pel mosquit tigre i fins i tot s’ha arribat a dir que hi ha qui es ven l’aigua o es renta. I no estem parlant de fonts ornamentals sinó de simples fonts per beure aigua.

No és només una demanda d’IPS, la Declaració dels Drets Humans estableix el dret a disposar d’aigua potable. Les mateixes administracions públiques llencen campanyes de precaució davant de les onades de calor on recomanen beure i refrescar-se. En aquesta línia d’afavorir la salut s’han dotat molts parcs de jocs per a estimular l’activitat física per a infants i gent gran.

Molt ens temem que el motiu real és polític i estètic. És lleig veure gent pobre omplint garrafes perquè tenen l’aigua tallada al seu habitatge? Des d’IPS pensem que allò que hauria de preocupar no és tant una imatge de la dura realitat sinó com podem intervenir perquè no es donin aquestes situacions.

Per aquests motius considerem que cal intensificar la campanya i dur-la al carrer i al consistori. Pel proper ple IPS presentarà una moció que haurà d’obligar els grups a definir-se. Per altra banda traslladarem la campanya a les mateixes fonts públiques.

Us volem convidar a l’inici d’aquesta el proper divendres a les 6 de la tarda a una de les fonts del Parc Monar.

Salt, 16 de juliol de 2013

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: