• [Aigua pah GRAN.]

18/05/2013

ALS POBRES I DESNONATS, NI AIGUA

Ja fa un temps ens feiem ressó d'una pràctica deplorable, que han dut a terme els successius equips de govern de Salt, respecte les fonts d'aigua potable de les places i parcs del poble.

En un primer moment es van tancar les fonts degut, suposadament, a la sequera (un cop passada però, no es van tornar a obrir). Posteriorment es van utilitzar diverses excuses com la proliferació del mosquit tigre o l'ús indegut de les fonts. En cada una de les situacions, el que ha importat ha estat que no es vol veure (ni afrontar) la pobresa que tenim. Tenir gent fent cua a les fonts per omplir garrafes d'aigua per a usos bàsics és pobresa i de la grossa.

Imaginem que aquesta política de negar l'aigua a la gent deu ser com el que fan les criatures, que quan tanquen els ulls la realitat desapareix i deixa d'existir. D'aquesta manera, si tanquem les fonts, no hi haurà pobres fent cua i per tant deixarem de tenir el problema...

Ara toca el rebre a la gent que s'han quedat sense habitatge i, altre cop, l'aigua és l'element de força per coaccionar i fer fora als que no interessa tenir al poble.

A Salt es va alliberar fa un parell de mesos un bloc de pisos, propietat d'un banc rescatat amb diners públics, que després de tres anys d'haver-se construït encara no hi vivia ningú mentre contínuament es desnonen persones de casa seva. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va decidir posar fil a l'agulla a una solució que fa temps s'espera que vingui de les institucions. Però com que aquestes estan més per altres interessos ha calgut la mobilització ciutadana per posar habitatge digne a disposició de les famílies.

I és precisament en aquest bloc que l'empresa Aigues de Girona, Salt i Sarrià de Ter (amb la connivència de l'equip de govern) contínuament ha anat tallant l'aigua. L'últim episodi ha estat formigonar les arquetes un cop tallada la clau de pas per evitar que els allotjats a l'edifici la tornessin a donar. Van anar-hi de matinada perquè ningú els veiés i al matí pretenien tornar-hi i soldar-ne la tapa per assegurar-se'n encara més.

Tenint en compte diverses coses;

1. Que l'ocupació d'aquest bloc és un dret legítim quan no existeixen solucions que garanteixin els drets bàsics.

2. Que la PAH fa temps que demana regularitzar la situació per pagar, un lloguer just i la resta de subministraments.

3. Que l'empresa d'aigües és, per voluntat política, un 80% en mans de la Caixa, FCC i Agbar.

4. I que fa unes setmanes que la PAH i l'Ajuntament de Salt estan en converses per trobar una solució a tot plegat.

Des d'Independents per Salt demanem a Convergència i Unió que, com a govern de Salt, aclareixi les seves intencions d'una vegada. Que si són honestes les intencions de trobar una solució, exigeixi a la companyia d'aigües que no torni a tallar el subministrament i sobretot als cossos de seguretat que no actuïn en les accions de resistència pacífica per part de la plataforma.

I sobretot, es deixi de fer servir l'accés a l'aigua, un recurs declarat com a "dret humà" en la Declaració Universal dels Drets Humans Emergents (Monterrey 2007), com a mesura de pressió per fer fora les persones amb dificultats econòmiques i d'accés a l'habitatge en comptes de buscar i donar solucions que ens aportin a tots i totes una millor qualitat de vida.

Independents per Salt
18 de maig de 2013

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: