• [Aj salt GRAN]

22/01/2013

Comunicat sobre els centres de culte

Podem expressar-ho com vulguem però a ningú se li escapa que estem parlant d’un conflicte entre un nombrós grup de ciutadans que no volen veure ni en pintura una Mezquita i un altre no menys nombrós col•lectiu de ciutadans de religió musulmana. I potser també, a persones que segurament no tenen prejudicis però que no saben ben bé de què estem parlant quan parlem d’un centre de culte, què suposa, què passarà, etc. I davant de la incògnita millor lluny de casa.

Què ha de fer un Ajuntament davant d’aquesta situació, què ha de fer un govern davant de les pressions per totes bandes?
En el passat mandat ja va aflorar aquest tema. El partit socialista, que no es prodigava gaire a escoltar les opinions dels altres partits, va pensar que millor que fos una decisió consensuada (o més ben dit, acordada amb el principal grup de l’oposició per desactivar que aquest tema pogués servir per fer electoralisme). Primer van estar d’acord amb el nostre enfocament. Després, quan CiU va demanar que s’ubiquessin al polígon de Torre Mirona, hi va estar d’acord. CiU, per la seva banda, també tenia clar que fos quina fos la posició del PSC en aquest tema no deixaria passar l’oportunitat de carregar contra ells.

El present mandat va començar amb la polèmica sobre els centres de culte al polígon industrial esmentat: manifestacions, contramanifestacions, personatges com el Sr. Anglada encenent els ànims, etc. El govern de CiU decreta una moratòria d’un any per parar el cop i veure que es fa amb el tema. En aquest any sembla que avança en la qüestió: estaria disposat a permetre centres de culte en el nucli urbà sempre amb una sèrie de condicions de seguretat, d’aforament, sorolls,..., que facin compatible aquesta activitat amb el descans veïnal. Per altra banda però, comença a classificar barris on aquestes condicions valen i altres que queden descartats. El PSC tampoc deixa passar l’ocasió i s’apunta a la postura de que quan no mano jo el vot serà contrari sigui quina sigui la resolució.

I tornant a la pregunta: què pensa IPS del que hauria de fer i el que no hauria de ferl’Ajuntament en aquest tema:

1r. Actuar com  una administració pública laica. És a dir: independentment de la religió o no religió de cadascú, acceptar els drets de tothom garantint que aquests no vulnerin els drets d’altres. Centrar-se en que les condicions perquè s’obri un centre de culte realment garanteixin aquests drets per a tothom i fer-les complir.

2n. El que no pot fer és mercadejar amb els barris tot fent que les normes s’apliquin en uns barris i no en uns altres.

IPS sempre ha defensat la mateixa postura al marge de les pressions o l’estat d’opinió de cada moment.

 

Salt

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: