• [Estelada sagradafamilia GRAN.]

11/10/2012

12 D'OCTUBRE, RES A CELEBRAR

Deneguen als treballadors de l'Ajuntament de Salt, poder anar a treballar el dia 12 d'octubre.

Després de l'11 de setembre d'enguany han canviat moltes coses i una d'aquestes és la determinació de la ciutadania a realitzar accions decidides per a la defensa de la cultura i nació catalanes.
En aquest sentit hi ha hagut aquests dies multitud d'escoles, ajuntaments i fins hi tot empreses i comerços que han mostrat la seva intenció de treballar el dia 12 d'octubre perquè aquesta no és una festivitat amb la qual s'identifiquin ni tampoc els fa sentir orgullosos de pertànyer a l'estat espanyol. El 12 d'octubre és conegut per el "Día de la Hispanidat", per la "Fiesta Nacional de España" o pel "Día de la Raza". Una festa que commemora el "descobriment d'Amèrica" o la invasió d'un territori, el seu saqueig i la pràctica liquidació de les cultures existents, segons es miri.

És per aquests mateixos motius que una cinquantena de treballadors de l'Ajuntament de Salt van acordar el dia 28 de setembre proposar a l'equip de govern de canviar les festivitats del 12 d'octubre i del 6 de desembre (dia de la constitució espanyola) per altres festivitats més relacionades amb la cultura catalanes com per exemple la diada de Sant Jordi.

Però l'equip de govern, representat pel regidor d'economia i serveis generals,  en data 9 d'octubre va denegar als treballadors poder assistir als seus llocs de treball aquests dos dies, al·legant que no es poden planificar els dies festius "a la carta".

Des d'Independents per Salt hem estat des del primer moment al costat de la reivindicació d'aquests treballadors i lamentem molt que el consistori no hagi volgut buscar una solució per donar resposta a aquesta petició. Alguns dels treballadors fins hi tot estaven disposats a anar als seus llocs de treball sense cap compensació.


Com que al nostre entendre aquestes dues dates no representen el poble català, seguirem lluitant perquè cada dia siguem una mica més lliures i menys còmplices d'esdeveniments i legislacions vergonyants que justifiquen l'ús de les armes per imposar, encara a dia d'avui, unes estructures d'estat per sobre del sentiment i el desig de llibertat dels pobles.


10 d'octubre de 2012


Independents per Salt
Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: