• [Vaga22m ips GRAN.]

18/06/2012

SOBRE LES RETALLADES EN EDUCACIÓ

La Consellera Rigau ha dit, durant la Comissió d’Ensenyament al Parlament, que el nou model de finançament de les escoles bressol públiques ha de ser ‘més flexible’.

Les persones que treballem en el món de l’educació (ja sigui en l’administració local o en l’autonòmica), ja estem tips de sentir ‘eufemismes’ i ‘metàfores’ per definir coses que en realitat tenen un nom molt clar però que ningú vol dir.

Quan la Consellera diu que el nou model de finançament d’escoles bressol ha de ser més flexible, en realitat està dient que la Generalitat no pagarà el que es va comprometre a pagar quan es va fer el mapa de creació de places de les llars d’infants. Ras i curt.

Les retallades en educació no representen retallades del famós ‘estat del benestar’, sinó que són una autèntica bomba directe a la línia de flotació d’un país. L’educació és el nostre futur i el dels nostre fills i filles, però és també l’eina més imprescindible per regir el present de la vida de cada un de nosaltres, doncs ens dóna perspectiva, capacitat de reflexió i ens fa capaços d’actuar i de protegir els nostres interessos, els nostres deures i els nostre drets.

Si ens comparem amb la resta del món desenvolupat, ja anem molt endarrerits en aquesta matèria, i a partir d’ara tindrem un trencament difícilment superable. Depenem d’Espanya que té una democràcia jove i una excessiva preocupació a defensar només una part de la Constitució: la bandera, la monarquia…, també té uns polítics hereus del franquisme amb molt poca cultura democràtica: atacs continuats a Catalunya per la seva defensa de la llengua catalana, intents de desmantellar el sistema educatiu català, Reformes laborals que només fan crèixer l’atur…, actualment a més té un sistema econòmic captiu de la banca i dels lobbys financers: rescat de bancs i banquers, incapacitat de crèixer, un deute imparable, un dèficit que no para d’augmentar... Si ara hi afegim que la nostra Autonomia ens retalla el doble que a la resta d’espanyols, ja podem plegar.

Per donar exemple d’austeritat i per culpa que el govern espanyol no ha signat Convenis amb Catalunya, el govern de la Generalitat ha tallat d’arrel el Pla Educatiu d’Entorn del present curs a partir del dia 26 d’abril. A partir d’ara ens espera una travessa del desert en inversió i recursos educatius que pagaran milers d’estudiants i que castigarà com a mínim dues o tres generacions d’infants i joves.

I així, podriem seguir amb tants altres recursos educatius que ja ens estan avisant que tenen les hores comptades…..

És això el que volem pel nostres ciutadans i ciutadanes del futur?, és això el que volem pel nostre país?, és això el que ens mereixem tots i totes els que vàrem lluitar i treballar  per treure Espanya de l’època obscura, dictatorial, ignorant i inculta?.

La resposta es  molt senzilla i breu:  NO.

 

Juny de 2012

Independents per Salt

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: