• [Pah desnonament GRAN.]

11/05/2012

PLE ORDINARI MES D'ABRIL

PLE ORDINARI ABRIL 2012
El passat ple del dia 24 d’abril va ser dels més moguts des que vam iniciar la nova legislatura. Els motius però no responien pas a l’ordre del dia establert per l’equip de govern sinó que eren deguts als fets ocorreguts el dia abans, diada de Sant Jordi, en el desnonament d’una família del seu habitatge al grup Sant Jaume del nostre poble.

CANVI GESTIÓ PISCINA DESCOBERTA
L’únic punt de l’ordre del dia que tenia cert interès general, fou el debat per decidir el canvi de gestió de la piscina descoberta. L’equip de govern plantejava passar de gestió directe (per part de l’ajuntament) a gestió indirecta (empresa externa). Dit d’una altra manera, privatitzar el servei de piscina a l’aire lliure.

Malgrat estar d’acord amb el possible estalvi que es planteja, el nostre grup no hi va votar a favor perquè no disposem de les bases que regiran el futur contracte i perquè dubtem que la privatització dels serveis suposin un estalvi econòmic sense cap disminució de la qualitat dels serveis. Mentre no tinguem clares les regles que regiran el futur conveni és difícil calibrar la dimensió del canvi. La proposta però, es va aprovar per 18 vots a favor i 2 les nostres dues abstencions.

MOCIÓ PXC PER CONDEMNAR L’IMAM DE TERRASSA
De fet la moció plantejava que les entitats islàmiques de Salt condemnessin les paraules sobre maltractament a les dones de l’imam de Terrassa. I la nostra postura va ser que nosaltres hem estat sempre en contra de la violència contra les dones i contra qualsevol altre col·lectiu, però que la violència masclista sigui utilitzada com a pretext per fer proclames populistes i racistes al nostre poble és del tot reprovable. Si es vol denunciar aquests fets, fem-ho tots, no només quatre entitats del poble que tampoc coneixem si tenen lligams amb Terrassa més enllà d’una mateixa confessió. I fem-ho també per tots aquells que exerceixen aquests maltractaments, siguin musulmans, cristians o ateus. La moció es va tombar per 19 vots en contra i un sol vot a favor.

MOCIÓ IPS PER DESTINAR ELS DINERS DELS VAGUISTES A CÀRITAS
La moció que presentàvem pretenia destinar els diners que es van descomptar al personal de l’ajuntament que va fer vaga general el dia 29 de març a entitats que treballin en l’anomenat tercer sector social, que tanta falta fa al nostre municipi. La moció no es va aprovar per 17 vots en contra i 3 vots a favor (IPS i PXC).

 

PRECS I PREGUNTES
En aquest apartat, el nostre grup va realitzar la següent sèrie de preguntes a l’equip de govern;

1.        

Malgrat l’ampliació del pipican del Parc Monar, tots els accessos per a vianants es troben en molt mal estat per culpa de l’incivisme dels propietaris de gossos. Al demanar què s’hi pensa fer, es veu difícil fer-hi gaire res més, es fan controls amb policia municipal però és difícil enxampar els infractors.

2.        

Vam demanar com estava la redacció del reglament d’ús de les naus guixeres i la signatura dels convenis que es va aprovar a l’últim ple, però tret d’una futura reunió amb una de les entitats afectades, la resta està per fer.

3.        

També vam preguntar sobre els projectes de suport a les comunitats. De moment només hi ha informació del programa de passadissos nets i segurs i de les trobades de formació i enquestes que s’han fet fins a dia d’avui. Com a projecte nou, de moment no hi ha res.
També vam fer èmfasi en que els grups de l’oposició no hem participat encara d’aquestes propostes, tal com es va parlar a principi de legislatura.

4.        

Una altra pregunta anava dirigida a saber si feia falta la implantació de l’escola PIA vista la demanda de les escoles públiques i concertades al nostre municipi. No en vam treure l’aigua clara.

5.        

Vam preguntar sobre la possibilitat que la fundació privada “Les Vetes” s’instal·li a les naus guixeres darrera la coma cros. Això, segons l’equip de govern no impedeix que es mantingui l’ús formatiu que es volia donar a l’espai. Es realitzarà un altell per ubicar-hi la part formativa i a la planta baixa es destinarà a centre de dia.

6.        

Preguntem també per si es té coneixement d’un bassal que es forma cada vegada que plou a una cruïlla del poble, fruit de l’eliminació d’un embornal.

7.        

També fem incís en un prec realitzat a l’últim ple sobre el rètol de la fàbrica Gassol ubicat a la teulada d’un bloc d’habitatges. L’ajuntament se’n renta les mans i el rètol està molt degradat i amb risc de desprendre’s i causar algun dany important als veïns.

8.        

Vam preguntar també pel conveni de l’ajuntament amb Càritas perquè hi havia dificultats en el dia a dia del funcionament sobretot del CDA de Càritas. Les respostes foren amb evasives i sense concretar res.

9.        

Vam voler insistir també en quins motius van ser realment els que van portar a tancar la Fàbrica Espai Jove. La fundació SERGI defensa la tasca dels seus educadors i els tècnics de l’ajuntament valoren també positivament la tasca duta a terme. El motiu (no exposat) però era que l’ajuntament no volia un dels educadors i això ens porta a prescindir novament d’un equipament de joves per al municipi. Es diu que es reformularà en un espai formatiu i que l’ajuntament buscarà el finançament que ara duia la fundació.

10.    

I per últim vam preguntar sobre els fets del dia anterior en un desnonament al nostre poble. Vam denunciar que això es podria haver evitat si l’ajuntament hagués fet cas de les propostes aprovades el mes d’octubre de l’any passat. Hem insistit massa vegades per la creació d’una eina per trobar solucions a la multitud de situacions dramàtiques que s’estan donant al nostre poble. No són només les situacions en les que es troben les mateixes famílies, sinó que aquesta problemàtica s’estén també a les comunitats que acaben pagant la manca de sortides dignes que estan donant a dia d’avui les institucions i les entitats bancàries.

També vam voler que l’ajuntament denunciés l’actuació desproporcionadament violenta dels mossos d’esquadra que van causar 5 persones ferides i alguna d’elles de gravetat.

En tot això el Sr. alcalde es va treure les puces de sobre donant a entendre que els serveis socials (Consorci de Benestar Social Salt-Gironès) ja havia fet tot el possible i que això no es podia polititzar perquè depenia del Consell Comarcal. La nostra resposta va ser que el problema no havia estat amb els serveis socials, sinó amb la manca d’actuació política des de l’Ajuntament de Salt. Les àrees desenvolupen les seves tasques amb les eines de què disposen i nosaltres creiem que precisament a Salt amb la situació que hi ha, calen noves eines per lluitar per la millora de la qualitat dels nostres veïns i veïnes. I és l’equip de govern qui ha de procurar per trobar-les.

De fet aviat farà 7 mesos que es va aprovar una moció per lluitar contra els desnonaments al nostre poble i un dels punts importants era la creació d’aquesta taula de mediació entre famílies, entitats bancàries, professionals de diferents àmbits i partits polítics. Com ja hem dit, Independents per Salt hem estat preguntant contínuament sobre la creació d’aquesta taula i sempre se’ns ha dit que hi estaven treballant i que en breu es crearia...

REGIDORS I REGIDORES DE L’EQUIP DE GOVERN DE SALT, CADA DIA QUE PASSA HI HA GENT ESPERANT NOVES SOLUCIONS, SI US PLAU LA SITUACIÓ ÉS URGENT, AGAFEM-NOS AQUESTA TASCA AMB RESPONSABILITAT.

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: