• [Salt4 GRAN.]

26/04/2012

A Salt, Sant Jordi amb garrotades

Com no podia ser d’una altra manera, Salt viu la cara més crua d’aquesta estafa anomenada crisi. Aquest dia de Sant Jordi el desnonament d’una família al grup Sant Jaume acabava amb els antidisturbis repartint llenya i cinc ferits. La veritat és que amb els centenars d’expedients que s’acumulen no sabem com acabarem. Estem en un cul de sac i no veiem que els governants trobin cap sortida que vagi enlloc més que cap al conflicte.
Moltes famílies tan sols van aconseguir l’accés a l’habitatge a uns preus infladíssims, que doblaven o triplicaven el valor real. I moltes d’aquestes famílies han vist reduïdes les seves fonts d’ingressos en forma de reducció de sou o acomiadaments per culpa de la mateixa bombolla que els va portar a aquests nivells d’endeutament. Però les entitats financeres, element imprescindible per inflar la bombolla, ara volen condemnar per a tota la vida als estafats tot mantenint un deute d’un valor molt superior al valor real de l’immoble. És a dir, impossible de fer-hi front ni amb la venda de la propietat.

L’anunci del govern del PP sobre la dació en pagament en alguns casos comptats no ha estat res més que una operació propagandística que no ha solucionat res i deixa en la majoria d’ocasions la decisió a les entitats bancàries.

Però a Salt els problemes per fer front a la hipoteca se sumen als problemes de morositat a les comunitats de veïns que acumulen també uns deutes  que han paralitzat en molts casos els serveis bàsics de la comunitat. Als desnonats, als veïns i a tothom qui es queixi: xarop de pal. Als estafadors: indemnitzacions milionàries per a una bona jubilació.

El panorama és preocupant, el conflicte està servit. I nosaltres ens preguntem si algú pensa fer-hi alguna cosa de veritat o aquí només hi ha la via antidisturbis. Si és així anem-nos acostumant a que la postal de Salt dels propers temps siguin les garrotades d’aquest Sant Jordi.

Salt, 25 d'abril de 2012
Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: