• [Foraelsborbons GRAN.]

26/03/2012

PLE ORDINARI MARÇ DEL 2012 - ENS QUEDEM SOLS DEMANANT L'ABOLICIÓ DELS BORBONS I DEFENSANT LA GESTIÓ DELS NOSTRES IMPOSTOS DES DE CATALUNYA

El ple del dilluns passat 19 de març va tenir dos trams molt diferenciats.
La primera part, és a dir els punts que porta l’equip de govern, va tenir tres punts mínimament interessants; el conveni per regular les entitats que tenen locals a les naus guixeres de la Coma Cros, la finalització de la deixalleria mòbil i l’adhesió al pacte d’alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic.
En el primer punt el nostre grup va insistir en la redacció del Reglament o Manual d’Ús de la Coma Cros que és el marc superior que en regula l’accés i utilització per part de les entitats i que no està actualitzat des del 2004 on no existien encara les naus guixeres. El conveni només adjudica els locals a cada entitat i la durada de la cessió. Hem de dir però que havent entès sempre que els convenis que es portaven al ple només regularitzaven una situació “alegal” de les entitats que ja estaven utilitzant els locals, no vam saber veure que a l’entitat de la Cavalcada de Reis se’ls adjudicava l’espai que ja fa dos anys no van poder ocupar per manca d’espai i per culpa d’unes portes massa petites que no permetien entrar-hi les carrosses.
Per tal d’esmenar l’error, hem demanat una explicació dels motius d’aquest canvi d’ubicació i seguirem reclamant la redacció del nou reglament perquè revisi els usos i funcions dels locals per tal de millorar la polivalència dels espais.

Pel que fa a la finalització del servei de deixalleria mòbil que oferia el Consell Comarcal al “mòdic preu” de 38.000€ l’any, IPS va demanar que està bé que s’eliminin despeses excessives, però això no vol dir que s’eliminin els serveis. També vam demanar com és que el servei ja no estava operatiu la setmana passada... i no ens en van dir res.

I en el pacte d’alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic, vam reclamar què s’havia dut a terme en l’anterior PALS (Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat) que dins de les seves 1100 pàgines incloïa diverses mesures per a la reducció de les emissions i el consum energètic. Entre el PSC i CiU van dir que sí que havia servit per algo... i que continuava vigent... veurem si aquest nou pla serveix una mica més.

I la segona part del ple va ser la més moguda, on es debatien 4 mocions i diverses preguntes a l’equip de govern.

En la primera moció (presentada per PxC) es tractava l’abús de la banca en el cas de les participacions preferents que han atrapat a molts ciutadans, la majoria gent gran, amb productes d’alt risc que enganyats van dipositar els seus estalvis i actualment els havien perdut gairebé tots. El nostre grup va aprovar la moció i va aprofitar per recordar la permissivitat de les polítiques estatals en l’abús de les grans entitats bancàries per sobre els interessos de les classes treballadores del nostre país. Un tracte desigual que ha tocat sostre amb el l’injecció multimilionària de diners que ha fet l’estat a les diferents entitats bancàries, la gran majoria d’elles mantenint sempre balanços positius en plena crisi.

La segona moció era una fusió de dues mocions presentades per PSC i IPS on es rebutjava la mesura del govern espanyol d’augmentar un 10% l’IBI a tots els ajuntaments i buscar la manera per reduir aquesta pressió fiscal a la població. La moció no va prosperar perquè CiU, PxC i el PP van votar-hi en contra.

I les dues últimes mocions, presentades per IPS, tenien com a nexe comú la sobirania del nostre territori en dos àmbits importants. Les dues però no van prosperar ja que només els nostres regidors (2) van votar-hi a favor i tota la resta (19) van votar-hi en contra.

La primera es demanava la creació d’un protocol des de l’Agència Tributària de Catalunya que permetés als Ajuntaments, empreses i ciutadanes d’ingressar els impostos de IRPF i l’IVA a Catalunya i no a l’Agència Tributària Espanyola. D’aquesta manera es donava suport institucional a les iniciatives particulars que han iniciat algunes empreses catalanes de no pagar aquests tributs a l’estat espanyol.

I en la segona es demanava declarar Salt moralment exclòs dels dominis dels monarques espanyols i iniciar els tràmits necessaris perquè la constitució espanyola contempli l’abolició de la monarquia borbònica i iniciï el passos perquè Catalunya assoleixi la plena sobirania el més aviat possible.

 

I en el tram final del ple, quan es fan els precs i preguntes, des de l’equip de govern ens contesten un prec realitzat al ple anterior sobre el dèficit d’il·luminació d’alguns carrers del barri dels escriptors, degut als errors d’urbanització que van fer que es plantessin arbres just al costat d’on s’havien instal·lat alguns fanals. Vam reclamar que no es tallessin els arbres sense abans haver valorat el cost ambiental i econòmic de la solució. Al final s’ha optat per fer una poda importat per mantenir l’arbrat.

Vam fer un prec sobre el cartell de la fàbrica “Gassol” ubicat sobre els “pisos de la Gassol” i que està en molt males condicions. Aquest prec es va fer a demanda dels veïns que fa temps que esperen resposta de l’ajuntament per arreglar aquest problema abans que no passi algun accident.

I les preguntes van anar encarades a demanar explicacions sobre antigues mocions o preguntes que no han tingut la resposta de l’equip de govern que calia.

- En primer lloc demanem més informació sobre la implantació d’una nova escola privada al nostre municipi (Escola Pia) i que a dia d’avui encara no tenim gens clara. Vam demanar per al gratuïtat, pels terrenys i vam posar sobre la taula la necessitat que tindrem en pocs anys de places d’institut.

- La segona pregunta era per preguntar com estava l’acord del mes de setembre per a la millora del pont del Camí dels Carlins que a dia d’avui encara no s’ha fet res. La resposta va ser que la Diputació (nova propietària del tram) encara està en tràmits burocràtics per acceptar la cessió i que no es sap quan es podrà parlar d’arreglar res.

- La tercera pregunta era per reclamar la constitució de la mesa de mediació acordada al mes d’octubre per al tractament dels casos de desnonament. Es va dir (igual que fa dos mesos) que aviat es convocaria.

- Vam demanar també la consideració de modificar les quotes de la piscina coberta per no carregar els serveis de gimnàs etc. en els usuaris que només utilitzen la piscina. Es va dir que això ho decideix la UFEC i que no es pot canviar.

 

26 de març de 2012

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: