• [Peldretamanifestarnos GRAN.]

24/01/2012

Ple Ordinari mes de Gener

Aquest dilluns es van debatre al ple tres mocions, una sobre la llibertat d'expressió i de manifestació arrel d'una multa a uns manifestants, la segona sobre el deute que la Generalitat manté amb amb els ajuntaments i la última en defensa de les escoles bressol

Al ple d'ahir dilluns dia 23 de gener hi havia pocs punts a tractar, però es va convertir en un ple mogudet gràcies a les mocions i preguntes realitzades pels diferents grups.

En els primers punts, es va donar compte del canvi d'interventora a l'ajuntament de Salt. L'antiga responsable d'intervenció, la Sra. Isabel Vilà, ha iniciat les seves tasques d'interventora a l'Ajuntament de Torelló i al seu lloc s'ha nomenat de forma provisional la Sra. Anna Costejà provinent de l'oficina Xaloc (Diputació de Girona).

Seguidament es va ratificar canviar el conveni de col·laboració amb la Dirección General del Cadastro, per tal que sigui l'oficina del Xaloc qui hi tracti directament a partir d'ara, degut a la delegació dels tributs que es va realitzar al mes de novembre amb la qual l'ajuntament ha deixat de realitzar els tràmits de cobrament i reclamació d'impostos i taxes dels saltencs.

La primera moció a tractar va ser la que presentava el nostre grup (IPS) i que va provocar un encès debat. La moció denuncia la desproporció en la proposta de denúncia que ha realitzat el Departament d'interior, amb unes multes de 4.500€ per a dos dels manifestants d'una marxa convocada en rebuig de la visita i les proclames del líder de PxC el Sr. Josep Anglada. La majoria de les opinions discrepants amb la moció (CiU i PxC) apel·laven a la "il·legalitat" d'una manifestació no autoritzada per interior, i que això no pot quedar impune, perquè tothom ha de complir les lleis. Davant d'aquest argument, molt pobre al nostre parer, ja que per davant de qualsevol llei hi ha els drets fonamentals de les persones, el PSC també va recordar que a Salt, tristament, hi ha hagut altres manifestacions d'altres colors, on tampoc hi havia hagut una autorització expressa i no s'havia impugnat a ningú ni s'havien obert expedients. La nostra principal defensa radica també en l'existència de fitxers polítics i d'activistes socials, que més enllà d'aquest fet, són utilitzats sovint per inculpar accions de protesta contra els poders establerts i per tant, crítics amb el sistema.
La moció al final no es va aprovar, ja que van votar-hi a favor els dos regidors d'IPS i el regidor no adscrit (ex-PxC) Carles Bonet, es van abstenir els 6 regidors del PSC i la regidora no adscrita (ex-PxC) Juana Dolores Martínez i van votar-hi en contra els 9 regidors de CiU, la regidora de PxC i el regidor del PP.

La segona moció debatuda va ser presentada pel PSC i reclamava la publicació i la liquidació del deute que té la Generalitat amb els ajuntaments. Es va aprovar per assentiment i des d'IPS vam aprofitar per incidir en què el deute que més ens perjudica és pertànyer a l'estat espanyol.

I la última moció també presentada pel PSC defensava l'actual xarxa de centres educatius municipals així com el manteniment de la xarxa pública d'escoles bressol. Aquesta moció també va ser aprovada per unanimitat i el nostre grup va aprofitar per reclamar la defensa de la qualitat en l'ensenyament, que únicament no es sustenta en el finançament (tot i ser molt important), sinó que cal també tenir en compte de no repetir errors d'antics governs de la Generalitat, com inflar ràtios, reduïr metres quadrats o abaixant les condicions mínimes d'una educació infantil de qualitat.

En la part final del ple, es dóna pas als precs i preguntes, on des d'Independents per Salt aprofitem per demanar l'estat dels treballs per atendre la gran quantitat de desnonaments que s'estan duent a terme al nostre poble i reclamar que es convoqui la mesa de mediació entre afectats i entitas bancàries on tinguin veu els tècnics municipals, les entitats de defensa del dret a l'habitatge, els bancs i els diferents grups municipals. La resposta per part de l'equip de govern va ser molt poc concreta; s'hi està treballant i les converses amb els bancs són lentes. Nosaltres seguirem insistint.

24 de gener del 2011
Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: