• [Uncle sam pointing finger GRAN.]

02/12/2011

Càrrecs a dit
Polèmica CiU-PSC a Salt

Nova polèmica a Salt. PSC i CiU s’acusen d’aprofitar-se del poder polític per promocionar un bon “modus vivendi” als seus afins a través de diferents càrrecs institucionals nomenats a dit.
La polèmica ha esclatat quan el PSC ha denunciat que el regidor i portaveu de CiU a l’Ajuntament de Salt ha estat nomenat gerent de la Casa de cultura Les Bernardes, depenent d’una Diputació de Girona presidida pel nostre alcalde.
(1 a 0).
CiU, per la seva part retreu a l’exalcaldessa que el seu recent nomenament al Senat sigui a través del seu partit i no dels vots de la ciutadania. I a més motivat per no haver sortit escollida a les eleccions al parlament de Madrid.
(1 a 1).

També cal afegir-hi el nomenament de la nostra regidora de territori i sostenibilitat  (CiU) com a càrrec de confiança de la Diputació. (2 a 1).

És clar que des de CiU retreuen al PSC que al marit de l’exalcaldessa també l’han col·locat a la Diputació a dit (a través del partit). (2 a 2).

Però si parlem de càrrecs de confiança també ha sortit als mitjans el nomenament com a càrrec de confiança a l’Ajuntament de Salt d’una membre de la llista de CiU a les darreres eleccions municipals que no va aconseguir entrar de regidora. (3 a 2).

El que passa també és que quan entra un nou grup a governar sempre té el recurs de dir – i tu què vas fer? Per exemple recordant el càrrec de confiança encobert que suposava  el gabinet de comunicació del passat govern del PSC a Salt. (3 a 3).

Finalment cal constatar també que en l’anterior govern saltenc (PSC –ERC) es van incrementar bastant el nombre de càrrecs de confiança i que amb l’entrada del nou govern (CiU) els nous càrrecs són els únics que no han sofert rebaixes de sou, com sí que s'ha abaixat el dels regidors.  És clar que molts d’aquests ho van compensant amb tots aquests nomenaments a dit que es retreuen mútuament.

Ja ho veieu, els principals partits -que tothom critica però que sempre guanyen- ens ofereixen un partit molt emocionant.

I Salt? En quin ordre de prioritats queda? Hi ha una línia definida en el terreny de les polítiques educatives, socials, culturals, etc? Algú sap cap on anem, si hi ha un horitzó i si les actuacions segueixen algun camí més enllà de la simple gestió quotidiana? Seguirem el mateix patró de sempre o ens hem adonat de la realitat en la que vivim i de les principals necessitats que cal afrontar?

Sentim dir a vegades que els governs canvien però que tot plegat segueix fa no fa igual i que no s’hi pot fer res. Des d’Independents per Salt pensem que hi ha un altre camí i que només és qüestió de sumar esforços i voluntats per iniciar-lo.

 

Salt, 30 de novembre de 2011

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: