• [Logotip ips GRAN.]

16/11/2011

Salt és més, hi ha un altre camí

Fa uns dies el diari La Vanguàrdia tornava a dedicar un reportatge a Salt. Com us podeu imaginar no era un reportatge sobre Les Deveses i les Ribes del Ter amb fotografies de la tardor d’aquests espais naturals. Era un reportatge sobre inseguretat ciutadana, delinqüència juvenil,... Més o menys en la línia de sempre. Comença a ser bastant habitual que aquest mitjà de comunicació pensi en nosaltres coincidint en campanyes electorals. Encara recordem aquell reportatge, en plenes eleccions municipals, que dibuixava un poble on semblava que havies de trobar cèl·lules d’Al Qaida a cada cantonada.

Des d’Independents per Salt no hem pretès mai que s’amaguin els problemes que tenim, al contrari. Pensem que cal parlar-ne, sobretot si serveix per encarar-los honestament. Lamentablement hem constatat que a Salt la principal resposta als problemes és l’oportunisme dels qui busquen rendibilitzar-los pel seu interès particular.

Hem de continuar insistint davant de qui sigui sobre la reincidència delictiva que genera inseguretat, crispació i una sensació d’impotència molt gran entre la ciutadania. Però no ens podem quedar aquí. Hem d’abordar les mesures educatives i de formació que generin expectatives de futur a la gent jove. Fa molt de temps que reclamem que se centri l’atenció en una franja d’edat molt fràgil –entre el final de l’escolarització obligatòria i l’entrada al món laboral- en la qual és prioritari intervenir. Tenim per exemple la Casa d’Oficis en “stand by” esperant a veure si es convoca alguna subvenció. En canvi no s’ha volgut aprofitar la continuació del Pla de Barris per incloure-la.

Amb l’espai que s’ha dedicat a parlar de Salt segur que s’hi hagués pogut incloure una vista sobre la riquesa del teixit associatiu: la gran quantitat d’entitats i associacions culturals, esportives, veïnals, de defensa del medi ambient, etc, que han tingut un paper important en la nostra història. I que el continuen tenint malgrat els nostres governants han prioritzat un model de creixement quantitatiu i han confós qualitat, per equipaments que ens donin prestigi a fora.

Hi ha un altre camí, un camí amb polítiques de fixació de la població basat en  el creixement en qualitat, en qualitat de vida, en la millora dels barris que hi ha més mobilitat de població. Un camí que aposti per la societat de base, la cultura popular i la gent que s’organitza. És a dir, allò que fa que Salt encara sigui alguna cosa més que una ciutat dormitori de la capital.

15 de novembre de 2011

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: