• [Desnonaments 017 GRAN.]

25/10/2011

Ple Ordinari Mes d'OctubreAl ple d'ahir, dilluns 24 d'octubre, es van aprovar les ordenances fiscals per al 2012, amb un acord entre CiU, PSC i IPS per fer una puja general d’impostos i taxes d’un 3’5% i es va declarar "Salt ciutat lliure de desnonaments" arrel de la moció presentada per Independent per Salt.


A les 8 del vespre va començar el ple ordinari del mes d'octubre. En primer lloc es va informar (als regidors) de les persones escollides en sorteig per a formar part de les meses electorals per al pròxim 20 de novembre. Seguidament es van donar compte d'una sèrie de decrets d'alcaldia, entre els quals hi havia la contractació del segon càrrec de confiança, l’Adjunt al Cap de Gabinet d’Alcaldia, que a pregunta d’IPS vam intentar discernir les funcions específiques d’aquest. En vam treure que farà tot el que li demani alcaldia i que pot ser que també realitzi treballs específics en comunitats.

Debatent ja els punts que necessiten d’aprovació plenària, es va portar la ratificació dels projectes sol·licitats al SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) en el marc de la subvenció Treballs als Barris 2011. En aquest punt, malgrat la necessitat de qualsevol recurs que millori l’ocupabilitat de les persones amb baixa qualificació professional, des d’IPS considerem que manquen propostes destinades al col·lectiu de joves de menys de 25 anys, que considerem que són probablement la part més feble i vulnerable de la cadena. La població saltenca té un gruix important de jovent sense formació i és aquí que pensem que cal destinar els màxims recursos per no condemnar el futur del nostre poble. Hi havia la oportunitat de donar continuïtat al projecte de la Casa d’Oficis i des de l’equip de govern han prioritzat altres programes sense cap garantia que la convocatòria exclusiva per a les escoles tallers es presenti per aquest curs.

Pel que fa a l’àrea econòmica es van aprovar, amb la nostra abstenció, la contractació de dos préstecs. El primer, un préstec de sanejament per fer front a les despeses ordinàries i que ja estava previst en el pla de sanejament presentat l’any 2010. Aquí IPS vam fer una crítica al model de desenvolupament que ha regit el consistori els últims anys, fins i tot en època de bonança econòmica, quan ja vam haver d’iniciar el primer pla de sanejament. I el segon crèdit per cobrir les despeses de les obres de construcció del centre d’arts escèniques mentre no arriben els diners d’Europa, també ens hi vam abstenir recordant que el projecte d’Ateneu Cultural de la Coma Cros, on els principals usuaris havien de ser-ne les entitats del poble, ha quedat relegat novament en benefici de noves infraestructures elitistes.

I un dels punts més importants del ple fou l’aprovació de les Ordenances Fiscals per l’any vinent. L’aprovació va ser gairebé per unanimitat gràcies a la voluntat de l’equip de govern i els de l’oposició per arribar a un acord. El govern havia previst una pujada general del 5% aproximat per a tots els impostos i taxes, basant-se principalment en l’increment del cost de la vida des del gener del 2010, ja que per al 2011 no es van revisar les ordenances. En aquest sentit nosaltres vam proposar que la puja no fos agafant l’índex de dos anys, sinó d’un 3 o 3,5% que s’acostaria més al IPC de l’últim any. Aquesta proposta, també feta pel grup dels socialistes, va ser acceptada per l’equip de govern. L’augment dels impostos han de permetre el manteniment del serveis que ofereix l’administració, però s’ha de fer amb cura i no carregar excessivament el dèficit actual a les espatlles dels contribuents.

 

I per últim, el nostre grup va presentar la “moció per defensar el dret a l'habitatge i declarar Salt ciutat lliure de desnonaments”. Aquesta moció, sorgida del treball que realitza la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) pretén posar de manifest una situació dramàtica que està succeint als nostres barris. Una situació que des de l’inici de la crisi ha afectat ja a gairebé a 2000 famílies del nostre poble. I que degut a unes inconcebibles lleis que vulneren els drets dels ciutadans davant les entitats bancàries, poden dur en poc temps a la més extrema marginalitat a multitud de persones que, havent-se trobat en una situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària, queden condemnades a viure fora del sistema i proscrites de per vida, incrementant els nivells ja importants de l’economia submergida i alhora fent ús de tots els recursos dels serveis públics d’una generació sencera.

Aquesta moció va ser aprovada en segona votació, degut a l’empat a 10 de la primera votació: A favor (5-PSC, 2-IPS, 1-PxC i 2 regidors no adscrits) i en contra (9-CIU i 1-PP). El Sr. Alcalde es va abstenir en la segona votació en deferència a la regidora absent del PSC, Soumaya Waez.

Podeu consultar el text íntegre de la moció aprovada a l’enllaç següent: Moció

 

I per acabar, es va procedir als precs i preguntes dels regidors i de la ciutadania, on es va consultar sobre els contenidors de la zona del Mas Masó que encara no estan en funcionament, sobre la ubicació d’una parada de Paintball durant la festa major, sobre el tancament d’alguns bars en dies de futbol, sobre el dèficit de les escoles bressol arrel de les retallades de la Generalitat, per la cessió d’espais a la Coma Cros per usos privatius i sobre la voluntat de l’ajuntament d’adherir-se a l’associació de municipis per la independència.

 

25 d’octubre de 2011.

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: