• [Manisalt gran]

25/08/2011

IPS davant la crispació i la polèmica dels centres de culte

El dimecres dia 24 d’agost a Salt es convocava un ple extraordinari amb un punt central polèmic: la ubicació de centres de culte al polígon de Torre Mirona. Tot plegat amb el rerefons del xou que ens ha obsequiat PxC aquest estiu i amb la presència del seu líder per acabar d’encendre els ànims en benefici propi. Perquè diguem-ho tot, a aquest senyor el poble de Salt li importa un rave.

Lamentablement des de Salt els plantejaments continuen anant per línies molt preocupants: a nivell polític es tracta d’analitzar la rendibilitat política de prendre una o altra posició i de les pressions que es rebin. A nivell popular cada vegada guanya més adeptes la visceralitat, l’odi i qualsevol expressió de malestar.

La postura d’IPS davant d’aquesta qüestió sempre ha estat la que hauria de ser pròpia d’una administració pública, democràtica i laica. És a dir, permetre el dret de reunió per resar, per jugar el domino o pel que sigui, garantint que aquest fet no generi molèsties a la resta de ciutadans. I és estrictament per aconseguir aquestes garanties a través d’unes normes que es puguin fer complir, en el que ens hauríem de centrar. En el passat mandat no es va tancar bé la qüestió i en aquest no confiem gaire en què això canviï. Ens preguntem si sense una manifestació anunciada s’hagués convocat aquest ple extraordinari i si realment aquesta moratòria d’un any servirà per alguna cosa més que per sortir del pas i fer com aquell que qui dia passa anys empeny. Veurem què passa.

Els catalans tenim un verb que es diu enraonar. Una expressió que és molt més que parlar. Vol dir utilitzar el raonament i exposar la teva opinió escoltant els motius de l’altre. Avui dia però, no es porta gaire

Tal com deia l’entrenador del Barça en un altre context “al final ens hi farem mal”, cosa que desgraciadament sembla que a poca gent li importi.

 

25 d’agost de 2011

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: