• [Pxcsalt gran]

18/08/2011

Xou polític previsible a Salt

Durant les passades eleccions municipals des Independents per Salt definíem que hi havia tres opcions bàsiques per votar:

1-La continuïtat. És a dir, els partits que ens han governat sempre i que han propiciat aquest model de creixement que ens ha dut on estem.

2-Un altre camí. Així és com des d’IPS vam definir un nou model que no pretén créixer en quantitat sinó viure millor els que hi som, amb la idea de Salt com un sol poble i amb unes polítiques encarades a afrontar els principals reptes, necessitats i problemes que tenim.

o

3-Aprofitar-se de la situació. En aquestes darreres eleccions molts partits van optar per aprofitar les problemàtiques socials que patim per un benefici particular. No calien propostes polítiques pel poble, només un missatge simple propi d’un discurs populista de l’ultra dreta.

Amb el resultat de les eleccions a la mà, vam veure que aquesta tercera opció va tenir un gran suport, aconseguint una important representació al nou consistori. I amb només tres mesos, ja hem vist què aporten aquestes opcions. No sabem de què es lamenta ara el Sr. Anglada, quan va aparèixer a Salt buscant candidats com aquell que va a caçar bolets.

No hem d’oblidar però, que el missatge populista ha tingut molts vots, fins i tot a través de partits que a priori no es classifiquen en aquest espai.

Des d’IPS tenim molt clar que lluny dels discursos buits i de crispació, les solucions passen per polítiques educatives, socials i de barris, clares i valentes. Amb aquesta convicció, ens vam oferir a parlar amb CiU per afrontar la situació i arribar acords de cares a les polítiques que calia engegar a Salt en els propers anys (1). CiU s’hi va negar mentre deia no descartar cap opció (pactes amb qualsevol dels partits amb representació), tot i que direcció nacional vetava pactes amb PxC.

La pregunta òbvia és: els dos regidors que ha perdut PxC (curiosament els dos que necessita CiU) deixen d’estar vetats per als pactes?

Sembla evident que la intervenció del Sr. Torramadé en l’espectacle i ball de cadires de PxC ha estat determinant perquè els dos regidors trànsfugues no entreguessin l’acta de regidor en favor del seu anterior partit i es mantinguin d’aquesta manera com a regidors sense estar adscrits a cap grup municipal.

I està clar que és més fàcil arribar a acords amb qui no planteja propostes reals ni té cap model de poble.

Durant la propera tardor sortirem de dubtes i veurem com evoluciona el xou polític saltenc.

(1)veure document “Prioritats de cares a formar un nou govern a Salt”

Salt, 15 d’agost de 2011

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: