• [Aj salt GRAN]

07/06/2011

CiU renuncia a negociar un govern amb IPS

A Salt no hi haurà acord de govern. CiU s’ha decantat per governar en minoria davant la possibilitat de negociar amb Independents per Salt per formar un govern amb majoria.

Després de les eleccions municipals des d’Independents per Salt es va valorar la possibilitat d’assumir més responsabilitats a l’Ajuntament de Salt i els principals motius eren:
  • Un increment significatiu dels vots i de la representació obtinguda.
  • La fragilitat de la situació social i econòmica en la que es troba el poble.
  • Un nou escenari polític preocupant, caracteritzat per una important presència de partits i plantejaments ultradretans.
  • I sobretot la demanda d’una bona part del nostre electorat d’intentar tirar endavant les nostres propostes formant part del nou govern.
Evidentment aquesta predisposició requeria de la voluntat de diàleg del grup majoritari i del fet d’arribar o no a acords en matèria de quines havien de ser les principals línies d’actuació del nou govern de Salt.

Amb aquest comunicat volem informar les persones expectants a aquesta possibilitat que no s’ha arribat ni tant sols a negociar cap punt programàtic ja que d’entrada la intenció de CiU ha estat governar en solitari. Segons ens han fet saber prefereixen buscar acords puntuals amb diversos grups per trobar la majoria que requereixin l’aprovació dels temes que es vagin portant als plens.

Des d’IPS considerem legítima l’opció de governar en minoria per part del partit guanyador de les eleccions. Allò que ens preocupa és quin tipus d’acords es buscaran? Els acords puntuals amb PXC seran la forma de salvar un acord vetat a nivell nacional? O quina serà la línia del nou govern? Serà una línia de continuïtat? buscant recursos a partir del creixement quantitatiu (requalificacions urbanístiques, grans projectes,...) i un doble discurs pel que fa a la procedència de la ciutadania saltenca? O es començaran a prioritzar els principals problemes, necessitats i reptes que tenim amb la idea de Salt com un sol poble amb una línia pròpia i un horitzó de futur?

Des d’IPS ens hem proposat que les nostres propostes tinguin la màxima incidència fins i tot acceptant d’entrar al nou govern si es podia arribar a uns acords bàsics. Alhora pensem que hem d’anar construint una alternativa a Salt. Per tot plegat emplacem tothom a seguir sumant voluntats i esforços per iniciar un altre camí, el que pensem que Salt necessita i hem insistit en aquesta campanya.

Finalment us adjuntem les prioritats bàsiques i línies de futur que teníem intenció de negociar per formar un nou govern si hagués estat possible.
Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: