• [Assemblea GRAN]

27/05/2011

IPS estÓ obert al diÓleg per formar govern a Salt

Els resultats d’aquestes eleccions municipals de Salt han atorgat a Independents per Salt, i a altres partits, el nombre de regidors necessari per formar una majoria per governar. ╔s per aquest motiu que en aquests dies hi ha certa expectaciˇ per com pot quedar configurat el nou govern saltenc.

Per un costat és evident que el grup guanyador de les eleccions no té el mateix projecte que IPS. I també ho és que IPS no aprovarà polítiques les quals hem explicat als electors que no compartim. Al mateix temps des d’Independents per Salt mantenim la intenció de construir un model alternatiu al que ha guiat la política saltenca des de fa molts anys sumant a més persones i voluntats per avançar en aquest altre camí que hem proposat.

Per altra banda l’escenari polític resultant (amb una gran presència de la ultradreta) i l’augment de representació que hem obtingut , ens demana una major responsabilitat.

Per aquests motius, i per la situació delicada en que es troba el poble, l’assemblea d’Independents per Salt s’ha mostrat oberta a encetar un diàleg per formar govern
. Unes negociacions en les quals hi assistirem amb les prioritats que pensem que el nou govern ha de començar a abordar. És a dir, si bé tenim clar que dos regidors no ens donen la força per aplicar integrament el nostre programa, tampoc no tenim cap interès a tenir càrrecs en un govern si no hi és garantit un enfocament i unes línies bàsiques que donin sentit a la nostra presència.

Tot i així, volem fer unes consideracions prèvies:

1-. No formarem part d’un govern amb presència de grups d’ultradreta o que mantingui actituds xenòfobes i utilitzi la immigració per enganyar la gent i treure vots. La idea que ha de guiar l’acció de govern ha de ser SALT, UN SOL POBLE ja expressada en un acord plenari. Per tant, ara toca treballar per Salt de manera honesta buscant millorar la qualitat de vida de tota la nostra ciutadania.

2-. Apostem per un ajuntament que treballi en unes prioritats bàsiques per als pròxims anys i unes línies de futur. Els propers quatre anys seran especialment complicats per la difícil situació econòmica de l’ajuntament, l’atur, l’augment de situacions de pobresa, etc. No serà, per tant, un mandat per a grans inversions i sí per optimitzar recursos. Independentment de si pot haver-hi dos, tres o un sol partit al govern cal posar sobre la taula uns punts bàsics i centrar-nos en les principals necessitats, problemes i reptes que tenim.

3-. Que IPS pugui acabar subscrivint un acord per governar Salt no implica l’acceptació del projecte d’altres grups. Es tracta de pactar uns punts programàtics, i en tot allò que no s’hi reculli, el grup municipal d’IPS continuarà votant segons les pròpies idees i opinions.

Amb aquesta voluntat assumim una major responsabilitat amb el poble de Salt en moments difícils. En qualsevol cas, aquesta resolució no significa un acord sinó la predisposició per part d’IPS a parlar-ne.Salt, 26 de maig de 2011.


Assemblea d’Independents per Salt
Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: