• [Xerrada sunyer GRAN]

18/05/2011

Salvador Sunyer anima a Independents per Salt en una xerrada sobre la independència de Catalunya.

L’exalcalde de Salt que posa com a exemple l’emancipació del poble de Salt perquè Catalunya aconsegueixi la independència, ha valorat la feina feta per Independents per Salt i la seva gent i desitja que això es pugui visualitzar en forma d’una bona representació a partir del dia 22.

A les 8 del vespre d’ahir dimarts, a la Biblioteca Massagran de Salt, hi havia un acte diferent on no es plantejaven propostes concretes per al poble, sinó que es tractava la importància de les mobilitzacions ciutadanes pel procés d’independència de Catalunya. L’acte de nom “Salt i la nació catalana”, va comptar amb la participació de Salvador Sunyer (exalcalde de Salt), Ferran Burch (candidat a l’alcaldia per IPS), Eva Rigau (núm. 2) i Ramon Muñoz (actual regidor a l’ajuntament i núm. 3 en aquestes eleccions).

La presentació de l’acte, fou a càrrec de l’actual regidor d’Independents per Salt a l’ajuntament, Ramon Muñoz i va destacar la força de Salt per mobilitzar-se per totes aquelles qüestions que ho han requerit al llarg dels anys. També va destacar la creació del Casal Saltenc Independentista ara fa 23 anys i que ha funcionat de motor per a la reivindicació social i nacional a Salt des de la seva fundació.

Al seu torn, Salvador Sunyer va lamentar la poca valentia dels grans partits alhora de defensar els nostres drets nacionals i ha destacat les últimes iniciatives, com la Conferència Nacional per l’Estat Propi del passat 30 d’abril,  com a bones oportunitats per aconseguir grans fites. També va valorar molt positivament la implicació i el treball d’Independents per Salt i les persones que configuren la seva llista, en el progrés de Catalunya i del nostre poble. En aquest sentit va expressar el seu desig que aquesta bona feina feta, es tradueixi el pròxim dia 22 en una bona representació al pròxim consistori Saltenc.

Per la seva banda Ferran Burch, va fer una repassada dels últims esdeveniments que han mobilitzat la societat i la important implicació que aquests han tingut en la ciutadania saltenca. Començant per la Marxa dels 10mil a Brussel·les del març del 2009 fins a la consulta sobre la independència a Salt el 25 d’abril del 2010 o la manifestació del 10 de juliol del 2010 a Barcelona. Va destacar també la importància de mantenir una societat organitzada, crítica i democràtica per continuar defensant tant els drets socials com els drets nacionals de tots els catalans i catalanes.

Va tancar l’acte la número 2 de la llista, Eva Rigau, amb la lectura d’un fragment del poema de Joan Oliver  “Quatre mil mots”.

Veure el vídeo

Ressó de la notícia a El Punt

Ressó a Tot Salt

Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: