• [Iu bohigas gran]

30/04/2011

Bateig de la Biblioteca Pública de Salt Iu Bohigas

El passat 30 d'abril es va batejar la biblioteca de la Coma Cros com a Biblioteca Pública de Salt Iu Bohigas. El nou nom és el resultat d'una moció que IPS va presentar al ple de l'ajuntament.

Aquesta moció va ser presentada com a petició d'una comissió saltenca (formada per Ramon Torramadé,  Agapit Alonso, Jordi Artigal, Emilia Hors, Pau Galvez, Roger Torramadé, Joan Anton Lopez, Rosa Sala i Rosa Bagué) que va creure oportú que la nova Bilbiotec dugués el nom d'algun personatge reconegut de Salt. La intenció, doncs, era homenatjar, en el centenari del seu naixement, a aquest literat i mestre saltenc que fou regidor de cultura fins que va anar al front de la Guerra Civil i després a l'exili. El desaparegut Ramon Torramadé va ser qui va pensar que una biblioteca com la construïda recentment a la Coma Cros podia ser un equipament molt escaient a la persona de l'Iu Bohigas.
EL bateig, tot i que estava programat per Sant Jordi, es va fer el dia 30 d'abril, i inaugurava, alhora, una exposició que recorria la vida del mestre saltenc. L'exposició va estar preparada per les netes del mateix Iu Bohigas i repassa fragments de les seves obres que es poden consultar aquí. El fill del mateix va presentar l'acte i va donar les gràcies públicament a les pesrsones que ho havien fet possible, entre elles a Ramon Muñoz, per haver presentat la moció i fer possible el bateig de la biblioteca en el seu centenari.
Independents Per Salt - CUP Salt
Ens pots trobar a:
Casal independentista de Salt
Carrer Llarg 41
17190 de Salt

independentspersalt@gmail.com

Enllaços: